Mountainbike

We laten onze bandensporen achter op de mooiste trails van de berg Canigou en nemen jou graag mee! Op onze prachtige routes kom je uitdagende beklimmingen, spectaculaire afdalingen en spannende single tracks tegen.

Wij bieden routes aan van verschillende niveaus om iedereen een passende uitdaging te kunnen bieden. Durf je met jouw fietsconditie de Canigou te bedwingen?

Mountainbike tochten:

We hebben 3 verschillende Mountainbike tochten. Mountainbike Easy, Mountainbike Medium en Mountainbike Hard.

Mountainbike (Easy)

Kennis maken met het mountainbiken, of gezellig met de hele familie een mooi mountainbike avontuur. De mountainbike easy tocht is voor iedereen geschikt, zelfs als je nog nooit op een mountainbike hebt gezeten. We beginnen de tocht op de camping, op ons eigen mountainbike training parcours, hier leer je met verschillende obstakels hoe jij je fiets in bedwang kan houden. Nadat iedereen het parcours goed heeft afgelegd is het tijd om de camping te verlaten, we beginnen met de eerste echte tocht rond de camping. De eerste beklimmen en afdaling in de bergen worden gemaakt, een supermooie ervaring waar iedereen aan mee kan doen. Weer terug op camping is het even tijd voor een korte pauze, voor diegene die nog kracht over hebben is het mogelijk om aan de tweede ronde te beginnen, iets meer klimmen en dalen en iets meer genieten.

Details Mountainbike Easy:
Indicatie leeftijd: 8 jaar
Duur van de tocht: 2 uur

Mountainbike (Medium)

De mooiste trails op de Canigou, durf jij de uitdaging aan te gaan? In mountainbike medium tocht kom je alles tegen wat te maken heeft met Mountainbiken, stijle beklimmingen, spectaculaire afdalingen, mooie trails en spannende single tracks. De tocht is ook zeker geschikt voor de iets minder ervaren Mountainbiker, wel is een basis conditie vereist.

Details Mountainbike Medium:
Indicatie leeftijd: 13 jaar (vanaf 10 jaar, na deelname mtb easy)
Duur van de tocht: 3 uur

Mountainbike (Hard)

Mountainbike Hard

Deze tocht is voor de echt die hards onder ons, een fantastische mountainbike tocht langs de mooiste trails. Bij deze tocht is het echt mountainbiken, veel klimmen en dalen maakt deze tocht fysiek zwaar en een mooie uitdaging om aan te gaan. Voor dit avontuur heb je al wel mountainbike ervaring nodig, en een goeie conditie is belangrijk. Mocht je toch geen of minder ervaring hebben, geen probleem je kan eerst de ‘Mountainbike Medium’ tocht meedoen of jezelf te testen. Na deze tocht zul je weten of je klaar bent om de ultieme uitdaging van de hard tocht aan te gaan. 

Details Mountainbike Hard:
Indicatie leeftijd: 15 jaar (vanaf 13 jaar, na deelname mtb medium)
Duur van de tocht: 3 uur