De Camping le Canigou

Op een hoogte van bijna 300 meter – aan de voet van de berg le Canigou – treft u, verscholen in het lommer, de gelijknamige terrassencamping aan. Deze biedt plaats aan ca. 100 ruime kampeerplaatsen met daarnaast 15 chalets. Dwars over de camping loopt het rustige bergriviertje de Llech. De twee campingdelen zijn door een brugovergang verbonden.

Het is een gemoedelijke camping die al meer dan twintig jaar door Nederlanders wordt gerund. Het terrein, een voormalige kersenboomgaard, is zeven hectare groot en ligt in een dal waar een bergriviertje doorheen stroomt. Nu staan er tientallen verschillende bomen die voor schaduwrijke plaatsen zorgen in de doorgaans zonnige vallei.

De camping biedt een gezellige sfeer, acceptabele voorzieningen met een betaalbaar hapje en drankje. Het publiek bestaat doorgaans uit actieve mensen die graag wandelen, fietsen of andere uitdagende activiteiten willen doen. Voor campers zijn alle voorzieningen aanwezig; ideaal voor zowel een lang als kort verblijf. Regelmatig ontvangen we groepen waarvoor we graag meedenken in een op maat afgestemd programma.

De Franse Pyrenëeen

De Pyrénées Oriëntales is één van de 96 departementen in Frankrijk. In het zuidwesten verheffen zich hoge bergtoppen, waarvan le Canigou met haar 2785 meter er één van is. In noordoostelijke richting treffen we de lagere voorlopers van het gebergte aan, terwijl we in het zuidoosten kunnen spreken van een laagvlakte.

De P.O. worden doorsneden door de rivieren de Têt de Tech en de Agly. In de rivierdalen, de laagvlakte en tegen de hellingen van de voorlopers komen we veel boom- en wijngaarden tegen. De hogere bergen zijn ruig en bosrijk en vormen een ideaal leefklimaat voor een uitgebreide flora en fauna. Vanaf het vroege voorjaar tot de late herfst schijnt de zon er volop en zijn de temperaturen er aangenaam. In de zomermaanden kán het er echter bijzonder warm zijn met temperaturen ruim boven de 30 graden.

Ruim aanbod overige activiteiten

Niet iedereen is even sportief ingesteld, maar wil wél wat ondernemen. Camping ‘Le Canigou’ en de Pyrénées Oriëntales bieden u mogelijkheden genoeg. Zo zijn er ruimschoots uitstapjes voorhanden voor een paar uur tot zelfs een lange dag vermaak.

Voorts is er voldoende op de camping zelf te beleven: u kunt gebruikmaken van de gezellige bar met terras, in het hoogseizoen op zaterdagen livemuziek en voor de jeugd dagelijks een animatieprogramma met wisselende activiteiten waar ook de ouders van kunnen genieten!